Loading...

Uitleenbare kinderwagen voor jonge gezinnen

buggybooker


Buggybooker

Project Details

Klant: FAMILIES

Datum: JUNI 2015

Video: Youtube

Web: www.buggybooker.be

Award: HENRY VAN DE VELDE OVAM ECODESIGN

Naast het ontwerp van de buggy, deden we een user- centered design van productie tot eindegebruiker. De buggy moet zeer duurzaam zijn en maakbaar in België. Hierdoor creeëren we een ecologisch product. Alle onderdelen zijn vervaardigd en samengesteld door drie bedrijven in een sociale economie.
De materialen zijn duurzaam behandeld en de verbindingen gedimensioneerd voor lange termijn, waardoor het geheel duurzaam is én gebruikt kan worden door meerdere gezinnen.
De zoektocht naar de juist productie methode is cruciaal om een duurzaam met een lage opstartkost zonder matrijzen, om een collectie te maken met lage aantallen. De combinatie om een functioneel, econmische en esthetisch product te makan, was de uitdaging.

Productie

Naast ontwerp en engineering, organiseerde ook de aankoop van onderdelen en opvolging van de productie. Door kort en constant overleg met de leveranciers stuurde constant het hele proces bij, waardoor we de prijzen kunnen drukken. De goede partnership met de leveranciers zorgt voor een vertrouwensband en vlotte samenwerking. Snelheid en kwaliteit is vandaag belangrijk.

Renders

Vandaag rijden er 100 buggy rond in Vlaanderen. De combinatie met online booking van de buggy in een stad en reclame mogelijkheid op de zijpanelen, zorgt ervoor dat de jonge gezinnen gratis deze BUGGY kunnen lenen.

 Sleepwagon  Alle projecten flexfurn