Loading...

THEOMATIK


THEOMATIK

Project Details

Klant: JESSA ZIEKENHUIS

Datum: september 2017

Video: Youtube

Naar het idee van Theo Willen, een vrijwilliger, en de ergotherapeuten van de revalidatiecentrum van het Jessa Ziekenhuis, optimaliseerde we een dienblad voor mensen één functionele arm. Theo timmerde een houder waarin boter, yoghurt, drankbrik, suiker, en andere zakjes geopend kunnen worden.
De problematiek was dat Theo zijn oplossing niet conform de ziekenhuis reglementering is. BDS ontwikkelde een slank, hygiënisch en alledaags product, dat niet stigmatiserend is binnen de maatschappij. Gebruikers kunnen alle recipiënten en het brood respectievelijk openen en smeren met één functionele arm.

Concept

Bestaande mock-up testen en analyseren van huidige functionaliteit om de noden en behoefte van de eindgebruiker te kennen.
Eerste idee waarbij de gaten naar een spievorm zijn hervormd. Het concept moet passen binnen bestaande servies.

Renders

Eindresultaat van het ‘Theomatic’ concept waarbij een los bord op een dienblad past. Het dienblad bevat spievormige openingen, waarin alle producten passen en geklemd blijven. Hierdoor kan het product eenhandig geopend worden. Het wegneembaar mes kan alle zakjes van suiker, thee en charcuterie openen. Tevens is de ‘Theomatic’ stapelbaar voor logistiek gemak.

Foto's

Eindresultaat van de ‘Theomatic’ dat we testen bij de eindgebruiker. Alle aspecten van logistiek, bediening, gebruik en opruim worden getest en beoordeeld. De resultaten worden herwerkt in het dienblad tot de ideale versie en productieklaar gemaakt.

 Bike Lock  Alle projecten plooi